Dos cors de cambra de l'escola West London en concert a Santa Maria

2 abril 2019
Categories: 
Col·legi

Un centenar de joves intèrprets del Regne Unit oferiran el seu talent el proper 6 d’abril per fer sostenible el programa de formació per a mestres hondurenys “Aula Compartida” impulsat des de les Escoles Diocesanes de Tarragona.

El proper 6 d’abril a les 19h es celebrarà un concert solidari a l’església de Santa Maria de Montblanc, gràcies a l’entusiasme de dos cors de cambra de l’escola West London del Regne Unit. Es tracta d’un espectacle d’entrada lliure, tot i que durant el mateix es recolliran donatius per col·laborar en el projecte educatiu Aula Compartida.

La diòcesis de Tarragona, agermanada amb la diòcesis de Trujillo, a Hondures, ha treballat en els últims mesos en un programa de formació on-line per als claustres hondurenys anomenat Aula Compartida, impulsat per mestres i professors de les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT). El Col·legi Mare de Déu de la Serra i el CEE Tilmar de Montblanc formen part d’aquest grup d’escoles preocupades per fer accessible la educació de qualitat als més vulnerables. Aquest programa col·labora en el desenvolupament educatiu de les escoles hondurenyes, solidaritzant-se amb els reptes educatius i socials d'aquest país.

La iniciativa neix de la relació de comunió existent des de fa 47 anys entre les dues diòcesis, el temps que porta el missioner tarragoní Lluís Solé i Fa acompanyant els més vulnerables d'una societat especialment maltractada per la pobresa, la violència, la corrupció i el tràfic de drogues. Ja fa 14 anys que el nostre missioner és bisbe de la diòcesis de Trujillo, i amb el pas del temps s'ha anat enfortint una veritable relació de col·laboració i d'intercanvi gràcies a la Delegació diocesana de Missions i a la implicació de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells.

El concert, doncs, persegueix recollir fons per fer sostenible aquest programa d'acompanyament que actualment dona servei a més de 150 professors hondurenys, que confien en la educació i en les seves capacitats per formar els infants i joves: el futur del seu país.

Els joves intèrprets de l’escola West London han participat en nombrosos concerts, alguns d’ells retransmesos per la BBC, i en ocasions en col·laboració amb altres cors de prestigi, com el concert retransmès en directe a l’auditori Barbican de Londres, juntament amb el cor del King’s College de Cambridge, i també al Royal Albert Hall. El 2018 el cor va substituir als cors professionals de l’abadia de Westminster i de la catedral de Salisbury en els serveis religiosos diaris d’ambdues esglésies. En la seva darrera gira a l’estranger, el cor va anar a París per cantar a la catedral de Notre Dame i a la Madeleine. Ed Watkins, organista assistent al Queen's College de la Universitat de Cambridge acompanyarà diferents peces amb l’orgue barroc de la església de Santa María de Montblanc.